diagrama-sistem-limfatic

Sistemul limfatic

Sistemul limfatic este alcatuit din organe, ca de exmplu amigdalele palatine, timusul sau splina, si o retea formata din noduli (ganglioni) si vase (tuburi), care se întind în tot corpul. Vasele limfatice contin un lichid numit limfa, care se formeaza în tesuturile organismului.

diagrama-sistem-limfatic
diagrama-sistem-limfatic

În corpurile noastre exista un flux continuu de lichide. Ele trec din tesuturi în sistemul limfatic. În acest sistem, lichidul este filtrat prin nodulii limfatici si apoi intra în fluxul sanguin. Acest flux continuu echilibreaza cantitatea de lichide din diferitele parti ale organismului.

Sistemul de drenaj limfatic se aseamana cu un râu care curge dinspre izvor (tesuturile), prin afluenti si brate (sistemul limfatic) în mare (sângele) colectând lichidul în exces, proteinele si materiile nefolositoare.
Sistemul limfatic formeaza, celule numite limfocite, care ajuta organismul sa lupte împotriva infectiilor. Limfocitele circula în sânge, dar sunt mai concentrate în limfa, care reprezinta o parte a sistemului de aparare a organismului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *