Se poate vindeca limfedemul?

Limfedemul este o boala  ce persista pentru tot restul vietii , in foarte putine cazuri tratamentele aplicate in fazele initiale duc la vindecare, marea majoritate a celor ce sufera de aceasta patologie au nevoie de ingrijiri medicale permanente, ingrijiri ce tin mai ales de schimbarea definitiva a modului de viata.
Limfedemul nu se poate vindeca pentru ca glandele si vasele limfatice lipsa nu pot fi înlocuite sau reparate. Totusi, pentru multe persoane, tratamentul poate reduce considerabil edemul si aceste noi dimensiuni pot fi mentinute.
În foarte putine cazuri, în care limfedemul este cauzat de cancer, tratamentul acestuia va duce la o reducere sau chiar disparitie a edemului.
Oricât de eficient ar fi tratamentul limfedemului, exista întotdeauna posibilitatea reaparitiei sale. Va trebui sa continuati sa purtati bandaje elastice de sustinere, asa cum vi s-a recomandat de catre specialistul în limfedem care va trateaza si sa urmati tratamentul asa cum ati fost instruit.
În timpul sau dupa tratarea limfedemului este important sa urmati în continuare sfaturile pe care le-ati primit asupra îngrijirii pielii, gimnastica etc.
Veti învata sa recunoasteti activitatile care înrautatesc limfedemul si, limitându-le, veti controla eficient afectiunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *