Terapia Bodyflow®

Terapia Bodyflow® este tehnologia de varf pe plan mondial pentru ingrijirea si tratamentul limfedemului ( retentia de lichide in membre).
Fiind o conditie cronica si fara tratament curativ bolnavii de limfedem trebuie sa-si ingrijeasca boala pe toata durata vietii.

Terapia Bodyflow ajuta curgerea fluidelor organismului ca sangele si limfa prin stimularea musculaturii netede din vene, artere si vase limfatice utilizand o electrostimulare la o frecventa specifica si brevetata.

terapia bodyflow
terapia bodyflow

Aplicarea tehnologiei Bodyflow de catre un profesionist permite numerosilor pacienti sa obtina rezultate in diminuarea in volum a membrelor.
O utilizare regulata cu ajutorul aparatului portabil consolideaza rezultatele obtinute.

Tratamentul implica atasarea pe piele a unui numar de electrozi prin care se aplica transdermal un stimul electric bland.

Aflat sub controlul primar al sistemului nervos autonom, muschiul neted se afla in peretii organelor cavitare, venelor, arterelor, sistemului limfatic, tractului intestinal, vezicii etc. Unde este un exces de fluide, sange sau toxine in tesuturi terapia Bodyflow promoveaza drenajul din tesutul afectat prin stimularea acestor vase pentru a ajuta pacientii sa se vindece mai repede.

Stimularea musculaturii netede a fost extinsa si in alte arii de cercetare ca administrarea limfedemului si terapia preventiva anti-trombotica. Avand in spate studii stiintifice tehnologia Bodyflow este o metoda foarte eficienta si usor de realizat pentru ingrijirea limfedemului.
Un studiu clinic asupra ingrijirii limfedemului condus de profesorul Neil Piller a demonstrat ca stimularea sistemului limfatic prin utilizarea terapiei Bodyflow® favorizeaza mobilizarea fluidelor aflate in spatiul dintre celulele organismului ( spatiul interstitial) iar tratamentul implica doar contactul unor electrozi cu pielea, astfel ca cei ce sufera de limfedem isi pot relua viata obisnuita.

pacient-limfedem
pacient-limfedem

Aparatele Bodyflow® sunt disponibile atat in varianta mai mare de clinica cat si ca unitate portabila ,oferind posibilitatea celor suferind de limfedem sa se trateze comfortabil acasa.
Sedintele de tratament la domiciliu intercalate intre sedintele profesionale permit un mai bun control al limfedemului in orice moment al zilei. De asemenea mai exista avantajul mentinerii rezultatelor obtinute la sedintele profesionale de tratament.


Poti trata limfedemul cu bodyflow si deep oscillation